1 półbagietka
3 duże łyżki ketchupu (Heinz)
50 g pieczarek podsmażonych
3 łyżki kebabu drobiowego
8 łyżek tartej mozzarelli
kilka plastrów ogórka kanapkowego
3 mini pomidorki
prażona cebula
2 plastry białej cebuli
Półbagietkę przecinamy wzdłuż każdą część smarujemy ketchupem i delikatnie posypujemy mozzarellą .
Na posmarowaną i posypaną mozzarellą bagietkę wykładamy drobiowego kebaba wymieszanego pieczarkami i posypujemy resztą sera .
Gotową zapiekankę zapiekamy w temperaturze 200 °C przez
około 7 minut do ładnego rozpuszczenia się sera .
Na zapiekankę układamy pokrojone w kawałki kanapkowe ogórki , pół piórka cebulę oraz pomidory pokrojone w plastry . Polewamy ulubionym sosem , można posypać posiekaną natką pietruszki i prażoną cebulką .
https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2022/05/domowy-kebab-drobiowy.html
Przepis na domowe ogórki kanapkowe którego użyłam w przepisie znajdziecie pod likiem.: