24 marca 2022

Zupa z mięsem mielonym i serkiem topionym


1 kg mięsa mielonego 
2 pory 
4 serki topione kremowe (czyste) 
1/2 kg pieczarek 
przyprawa do mięsa mielonego 
1 1/2 litra zimnej wody + szklanka 
przyprawy - sól , pieprz czarny , Vegeta 
 
Por i pieczarki umyć , pokroić w plasterki (pieczarki można podsmażyć lub podać surowe) . Wrzucamy do wody z Vegeta 
i gotujemy wywar . Mięso mielone pod smażyć , doprawić przyprawa do mięsa mielonego i dodajemy do wywaru z warzywami . 
 
 
Następnie dodać serki topione wymieszane w szklance 
wody , mieszamy i pozostawiamy do zagotowana , 
doprawiamy do smaku . 

Gotowa zupę podajemy z kromką suchego lub posmarowanego 
masłem chlebem .