400 g mięsa mielonego wieprzowe
200 g tłustej kiełbasy
100 g boczku
3 łyżki oleju
400 g kiszonej kapusty
1 duża marchewka
300 g podsmażonych pieczarek
200 g makaronu wstążka
2 łyżeczki przyprawy do mięs (Knorr)
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
przyprawy- sól , pieprz czarny , maggi , gałka muszkatołowa
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu , odcedzamy , odkładamy na bok .
Kapustę kiszoną wraz z marchewką potartą na grubych oczkach marchewką gotujemy do miękkości , odkładamy na bok .
Mięso mielone smażymy na oleju do stracenia surowości z dodatkiem przyprawy do mięs , papryki , dużą szczyptą soli i łyżeczką pieprzu , gdy mięso mamy usmażone dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę . Smażymy około 10 minut . W między czasie boczek kroimy w grubszą kostkę lub małe paseczki , smażymy do wytopienia się tłuszczu .
Po usmażeniu dokładamy do mięsa z kiełbasą .
Makaron , kapustę kiszoną, pieczarki , mięso z kiełbasą i boczkiem przekładamy do jednego dużego garnka , dodajemy majeranek , dokładanie mieszamy .
Prażymy na średnim ogniu około 15 minut , doprawiamy do smaku dużą szczyptą gałki muszkatołową , pieprzem , solą , maggi .