1 polędwica z indyka
1/2 czerwonej papryki
2 średnie cebule białe
60 g boczku wędzonego w plastrach
przyprawy- tymianek, pieprz czarny, papryka słodka, przyprawa do kurczaka, curry
4 wykałaczki do szaszłyków
Polędwicę kroimy w grubą kostkę(około 16 kawałów) , oprószamy przyprawami i pozostawiamy na 30 minut do przegryzienia.
Cebulę kroimy w cząstki (cebula kroimy na pół i każda z części na 3) . Boczek kroimy na prostokąty, paprykę w grubą kostkę.
Gdy indyka mamy gotowego, nabijamy na wykałaczki w następującej kolejności.: indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk .
Gotowe szaszłyki pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu
około 20 minut lub w piekarniku w temperaturze 200 °C przez 30 minut