15 października 2024

Rolls z twarożkiem, jajecznicą i warzywami


1 placek tortilla pełnoziarnisty
2 jajka 
1 łyżeczka masła
Szczypta soli
4 liście sałaty masłowej 
9 plasterków ogórka zielonego 
7 paseczków papryki czerwonej
2 łyżki twarogu

Na patelni roztapiamy masło , wbijamy jajko dodajemy szczyptę soli 
i smażymy jajecznicę (stopień wysmażenia jajka zależy od nas) . Odkładamy na bok .

 
Placet tortilla smarujemy twarogiem , układamy liście sałaty na nie układamy usmażoną jajecznice a na nią resztę warzyw . 
Tak przygotowaną tortillę zwijamy ciasto w rulon . 
Zrolowaną tortillę tniemy na paski o szerokości od 2 do 3 centymetrów . 
Gotową tortille spożywamy od razu po przygotowaniu .