5 pojedyncze piersi z kurczaka2 łyżki oliwy z oliwek
około 80 gram margaryny palmy
przyprawy-papryka słodka , pieprz czarny , Vegeta ,
zioła prowansalskie , przyprawa do mięs (Knorr) , oregano , sól
Piersi z kurczaka myjemy , przekładamy do garnka w którym będziemy dusić i można włożyć do piekarnika .
Piersi oprószamy przyprawami i polewamy oliwa z oliwek , pozostawiany na 30 minut do przegryzienia .
Po upływie tego czasu dokładamy margarynę i pieczemy piersi na złoty kolor z każdej strony . (można podlać niewielką ilość wody żeby kurczak nam się nie spali) .
Przykrywamy i wkładamy do piekarnika na około 40 minut
w 200 °C . Wyjmujemy mięso z piekarnika i na gazie na niewielkim ogniu odprowadzamy wodę (gdy jest jej dużo) .
Gotowa pierś podajemy z ryżem, ziemniakami i warzywami
u mnie za królowała brokuły .