5 jajek
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 1/2 szklanki mleka
1 szklanka oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 krople aromatu waniliowego
BUDYŃ
3 sztuki budyniu waniliowego
2 3/4 szklanki mleka 3,2%
4 łyżki mleka
DODATKOWO
1 łyżeczka kawy
2 łyżki kakao
Budyń z cukrem rozprowadzamy w części mleka a pozostałą część zagotować . Do zagotowanego mleka dodać dobrze wymieszany proszek budyniowy oraz cukier i cały czas mieszając , zagotować .
Do miski miksera wbić jajka dodać cukier . Ubić na puszysta masę , dodać aromat oraz wymieszana z proszkiem do pieczenia mąkę , olej mleko . Ciasto wymieszać na jednolitą masę i wylać do wyłożonej papierem formy (25x30 cm) .
Na sitku wymieszać kawę z kakao i obficie zasypać wierzch wylanego ciasta . Przestygnięty budyń kłaść łyżką na zasypane ciasto .
Piec w temperaturze 180 °C przez około 50 minut .