KURCZAK
2 piersi z kurczaka
przyprawy- słodka i ostra papryka , curry , zioła prowansalskie ,
pieprz biały , sól
jajka do panierowana
panierka panko do panierowana
olej do smażenia
4 liście sałaty zielonej
2 mały pomidorek
1/4 malutkiej czerwonej cebuli
2 małe ogórek konserwowy
2 jajka
1 mała łyżeczka masła
2 placki tortilla
Kurczaka oprószamy przyprawami pozostawiamy chwilę do przegryzienia .
Po upływie tego czasu panierujemy w rozbełtanym jajku , panierce panko .
Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor . Po usmażeniu prosimy w szerokie paski .
Na osobnej patelni roztapiamy masło i smażymy 2 jajka ze szczyptą soli (tak jak jajecznica) .
Placki tortilla podpiekamy chwilę na suchej i dobrze rozgrzanej
patelni .
Na podopieczne tortille układamy zieloną sałatę , usmażony kurczak w panko , jajecznicę , cebulę w piórka , ogórki konserwowe pokrojone w paski a na górę plastry pomidora .
Następnie tortellini zwijamy ciasno (następnie dół a później boki) i spinamy wykałaczką .