500 g pieczarek
250 gram sera edamskiego
przyprawy - sól , pieprz , Vegeta
oliwa z oliwek , lub masło
jajka - do panierowania
bułka tarta - do panierowania
olej - do smażenia krokietów
Pieczarki kroimy z pół talarki , podsmażamy do momentu odparowania z nich wody , doprawiamy solą , pieprzem i szczyptą Vegety .
Studzimy pieczarki . Ser kroimy w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Dokładamy do pieczarek i dokładnie mieszamy .
Na każdy naleśnik nakładamy odrobinę farszu , boki naleśnika składamy do zewnątrz i zwijamy w rulonik .
Gotowe krokiety pozostawiamy chwilę do ostygnięcia . Po ostygnięciu panierujemy pojedynczą panierka (jajko-bułka tarta) i smażymy na złoty kolor z obu stron .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz