1 średni kalafior
 jajka 
bułka tarta 
margaryna (Palma z murzynkiem) 
przyprawy - sól , pieprz , papryka słodka , cukier 
Kalafior obieramy na mniejsze kawałki (może być też w całości) płuczemy pod bieżącą wodą , następnie gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru około 20 minut, tak by dalej był twardy ale się nie rozgotował .
Następnie odstawiamy do wystudzenia . 
Jajka rozbijamy do miseczki , dodajemy przyprawy i mieszamy do rozprowadzenia . 

Zimny kalafior zanurzamy w jajku następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z każdej strony na roztopionej , rozgrzanej 
margarynie . 
Gotowy kalafior podajemy z ulubionymi dodatkami ja uwielbiam osobiście samego albo z dodatkiem sosu czosnkowego . 


 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz