1kg karkówki
2 sosy Boloński (Dawtona)
4 łyżki musztardy stołowej
3 średnie cebule
6 ogórków konserwowych
przyprawa do mięs (Knorr)
Karkówkę kroimy na około 5 - 6 cm plastry i delikatnie rozklepujemy tłuczkiem do schabowy , następnie przekładamy na blaszkę lub naczynie żaroodporne , oprószamy przyprawą .
Następnie mieszamy sos (pozostawiamy pół z jednego słoika) z musztarda , polewamy mięso z jednej i drugiej strony . Na gotowe mięso układamy pokrojone w plastry ogórki i cebule , polewamy pozostawionym sosem .
Przygotowane mięso smażymy w piekarniku około 1 godziny w 180 °C (możemy pod koniec przykryć folią aluminiową lub pokrywką by góra nam się nie spiekła) .
Gotowe mięso podajemy z ulubioną surówką oraz ziemniakami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz