1 pinsa około 250 g
3 łyżki ketchupu "Heinz"
5 plastrów sera żółtego
1 mały kawałek białej kiełbasy
8 małych kawałków boczku wędzonego
50 g mięsa mielonego
1 mała cebula czerwona
2 małe czerwone pomidorki
kilka listków bazylii
1 łyżeczka oleju
przyprawy-pieprz grubo mielonym, papryka słodka ,
sól , czosnek suszony
Mięso mielone smażymy na oleju do stracenia surowości , doprawiamy do smaku przyprawami , pozostawiany do lekkiego przestygnięcia .
Pinsa smarujemy ketchupem , układamy potargany ser żółty następnie pokrojoną w plasterki białą kiełbasę , boczek , mięso mielone oraz cienko pokrojoną cebulę . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 °C przez około 15 do 20 minut
do rozpuszczenia się sera .
Po wyciągnięciu z piekarnia układamy plastry pomidora i kilka listków świeżej bazylii .
To jest konkretne danie. ładnie podane a co najważniejsze, że jest boczek : Polecam mój ulubiony boczek wędzony parzony od ZM Karol!
OdpowiedzUsuń