1 główka młodej kapusty
2 średnie marchewki 
200 g makaronu wstążka 
200 g boczku wędzonego 
200 g kiełbasy 
3 łyżki smalcu 
2 łyżki koperku 
przyprawy- sól, pieprz 
Kapustę kroimy kroimy w średnie kawałki , marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach , zalewamy wodą i gotujemy do miękkości  .
Makaronu gotujemy według przepisu na opakowaniu , następnie odcedzamy . 
Boczku kroimy w paseczki i wytapiamy , następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę kiełbasę dokładamy 3 łyżki smalcu i całość smażymy około 10 minut . 
Do podsmażonego boczku wraz kiełbasą dodajemy makaron oraz kapustę , całość dokładnie mieszamy i chwilę smażymy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy 2 łyżki koperku . 
Dokładnie mieszamy . 

 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz