BISZKOPT
3 jajka
3 łyżki cukru
3 łyżki mąki pszennej
mniejsze pół łyżeczki proszku do pieczenia
MASA BUDYNIOWA
130 g cukru
50 g budyniu waniliowego
400 ml mleka 3,2 %
250 g margaryny (Palma z murzynkiem)
DODATKOWO
2 galaretki truskawkowe
700 ml wody
10 średnich truskawek
BISZKOPT.: Jajka ubijamy z cukrem na jasną puszystą masę , zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy partiami mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia .
Gotowe ciasto wylewamy do rantu (średnica 20cm) .
Pieczemy 20 minut w temperaturze 175 °C .
Po upieczeniu wyciągamy z rantu i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia .
MASA BUDYNIOWA.: 50 g cukru , budyń oraz 100 ml mleka mieszamy ze sobą a resztę cukru
Gotowe ciasto wylewamy do rantu (średnica 20cm) .
Pieczemy 20 minut w temperaturze 175 °C .
Po upieczeniu wyciągamy z rantu i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia .
MASA BUDYNIOWA.: 50 g cukru , budyń oraz 100 ml mleka mieszamy ze sobą a resztę cukru
i mleka zagotowujemy a następnie wlewamy rozmieszane budynie . Gotujemy do zgęstnienia budyniu . Studzimy !
Margarynę ubijamy na puszystą masę następnie dodajemy zimny budyń i mieszamy na jednolitą masę .
Margarynę ubijamy na puszystą masę następnie dodajemy zimny budyń i mieszamy na jednolitą masę .
Gotową masę wykładamy na biszkopt na niego układamy pokrojone truskawki .
W między czasie rozpuszczamy galaretki we wrzącej wodzie , pozostawiamy do lekkiego stężenia którą wylewamy ostrożnie na górę ciasta .
Gotowe ciasto schładzamy najlepiej całą noc w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz