300 g piersi z kurczaka
450 g szpinaku mrożonego
300 g mini marchewki mrożonej
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
2 łyżki przyprawy do kurczaka
przyprawy - pieprz czarny , pieprz czosnkowy , maggi , sól ,
gałka muszkatołowa
Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy następnie kroimy w plasterki
i oprószamy przyprawą do kurczaka . Obsmażamy na złoty kolor na odrobinie oliwy , gdy kurczak jest gotowy dodajemy obrany
i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy około 5 minut .
Gdy mięso z czosnkiem mamy podsmażone dodajemy mrożony szpinak (mogą być liście albo rozdrobiony) , chwilę podsmażamy do puszczenia wody następnie dokładamy mrożone mini marchewki
i dusimy pod przykryciem koło 10 minut (możemy podlać wodą gdy mamy jej mało) .
Na koniec doprawiamy do smaku przyprawami .
Gotowe danie można podać z makaronem lub jako same danie bez dodatku .