25 grudnia 2021

Krokiety z kiszoną kapustą i pieczarkami

 
400 g kapusty kiszonej 
300 g pieczarek
1 średnia cebula 
3 kulki ziela angielskiego
3 kulki pieprzu czarnego 
1 liść laurowy 
2 łyżki masła 
przyprawy - pieprz czarny grubo mielony , vegeta , maggi  

jajka - do panierowania 
bułka tarta - do panierowania 
olej - do smażenia krokietów 
 
Kapustę gotujemy go miękkości z zielem angielski , pieprzem 
w kulkach i liściem laurowym . Po ostygnięciu kroimy na drobniejsze kawałki (jeśli mamy grubą) i wyjmujemy do co wrzucili my przed gotowaniem . 
Pieczarki obieramy , kroimy na drobniejsze kawałki i smażymy na masełku z obraną , pokrojoną drobno cebulką , smażymy do odparowania wody z pieczarek . Gotowe dorzucamy do kapusty , doprawiamy do smaku przyprawami .
 

Naleśniki na słono smażymy z przepisu podstawowego 
https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/06/nalesniki-na-sono.html  , potrzebujemy około 17 sztuk o średnicy 20 cm .
 
Gotowy farsz nakładamy na naleśnika .
 

Zwijamy lekko boki i zwijamy w rulonik .
 

Gotowe krokiety panierujemy w podwójną panierkę 
(jajko - bułka tarta ) i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron . 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz