250 g drobnego makaronu "łezki" 
1 ogórek szklarniowy 
1 pierś z kurczaka 
1 sos sałatkowy koperkowy 
1 łyżka posiekanego koperku 
olej 
2 łyżki majonezu 
300 ml rosołu 
sól i pieprz 
Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej i z odrobiną oleju wodzie około 4 minuty. 
Odcedzamy i przelewamy zimną wodą, następnie odstawiamy do przestygnięcia. 
Pierś z kurczaka gotujemy w rosole (można zastąpić kostką rosołową) około 40 minut, po ugotowaniu studzimy i kroimy z kostkę.
Ogórka obieramy, wydrążamy środek i kroimy w drobną kosteczkę. 
Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy sól oraz pieprz, koperek.

Do całości dokładamy majonez i doprawiamy do smaku pieprzem . Gotową sałatkę pozostawiamy do przegryzienia . 

 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz