2 pojedyncze piersi z kurczaka
1 mała por
4 łyżki majonezy
4 łyżki ketchupu (Heinz)
1 mała por
4 łyżki majonezy
4 łyżki ketchupu (Heinz)
przyprawy-do kurczaka , słodka papryka , pieprz biały
Pierś kurczaka układamy na zrobionej z papieru do pieczenia koszyczki (kawałek
papieru składamy w harmonijkę , związujemy końce a środek
delikatnie rozszerzamy) albo wyłożoną papierem do pieczenia blaszce lub naczyniu żaroodpornym , oprószamy przyprawami z każdej strony .
Tak gotową pierś smarujemy majonezem z jednej strony na to układamy pokrojoną w pół plasterki por .
Tak przygotowaną pierś przykrywamy papierem do pieczenia
(by nie spaliła nam się marchewka) i pieczemy w temperaturze 170 °C przez około 40 minut .
Gotową pierś podajemy z surówką i ziemniakami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz