500 g kaszanki
1 średnia cebula
1 łyżkę masła
pieprz
Cebule kroimy w drobną kostkę , smażymy na maśle na złoty kolor .
Gdy cebulę mamy ze złoconą dokładamy do niej kaszankę , dokładnie mieszamy i smażymy około 10 minut . Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia .
Gdy farsz gotowy to bierzemy się za lepienie pierogów .
Ciasto na pierogi znajdziemy na głównej stronie w zakładce
" PIEROGI " link poniżej .:
Na każdy krążek nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy dokładanie .
Gotowe pierogi wrzucamy do wrzącej , rozbujanej wody z odrobiną oleju i soli delikatnie mieszamy i czekamy do wypłynięcia pierogów , gdy pierogi wypłyną czekamy około 5 minut .
Pierogi podajemy z ulubioną omastą u mnie jak widać pod smażona na złoto cebulka .
Polecam podsmażyć pierożki na margarynie (Palma z murzynkiem) lub masłem smakują wyśmienicie /
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz